Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Educatie

 

Voor Green Capital Fashion is een speciaal lesprogramma ontwikkeld voor het groep 7/8 en de middelbare school op alle niveaus. Er wordt een presentatie gegeven over de grondstoffen van onze aarde die gebruikt worden in kleding. Wat is duurzaam en wat niet? We vertellen over de handel in kleding. Waar gaat het geld naar toe en is het eerlijk verdeeld. Na de presentatie zijn er twee programma’s om zelf aan de slag te gaan. Een is zelf sieraden maken en een is zelf mode maken.

 

 

 

 

Duurzaam design

1e Lesuur

Het programma start met uitleg wat duurzame kleding is. Zowel op gebied van grondstoffen als eerlijke handel. Er zijn diverse nieuwe textielsoorten maar welke en hoe weet je of iets duurzaam is. Wie verdient er nu het meeste aan de kleding, uitleg over de economische cirkel van mode. Daarna is er uitleg hoe kleding te ontwerpen. Hoe zit een ontwerpproces in elkaar? Daarna maken we een start met de ontwerpen.

Vervolguren

Ze gaan aan de slag met het ontwerpen van eigen duurzame kleding op een voorgedrukt formulier. Na het ontwerpen wordt er een start gemaakt met het maken van je eigen creatie. (Lesuren in overleg). Er is een modeshow van diverse creaties van scholen uit Nijmegen tijdens de Sustainable Fasionweek. Dit is op 27 mei 2018. Het zou leuk zijn als enkele ontwerpen mee kunnen doen aan deze modeshow.

Verder komen er wat ontwerpen in de expositie in de Stevenskerk en in december in de Bastei om het jaar af te ronden van Green Capital Fashion.

 

Collectie in de klas

Zelf collectiestukken aanraken en passen? Met dit unieke project kan het! Tijdens de les komt een docent in de klas mét hedendaagse sieraden uit de collectie van Museum Arnhem. De interactieve les wordt verzorgd tijdens een lesuur op school en bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte krijgen de leerlingen informatie over de achtergronden van de sieradencollectie en gaan ze met hulp van een extern begeleider en docent met elkaar in gesprek over sieraden. Tenslotte is het tijd voor het leukste gedeelte waarbij leerlingen zelf sieraden mogen passen uit de collectie van Museum Arnhem. Voor docenten is achtergrondinformatie en een presentatie beschikbaar. Voor het Green Capital jaar wordt de les/kist aangepast aan duurzaamheid. In een vervolg les kan de klas zelf sieraden gaan maken, geïnspireerd door sieraden en duurzaamheid.