Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Jettie Wakker

Jettie Wakker is mode-ontwerpster en eigenaresse van conceptstore 512. Het is de plek waar ze haar kledinglijn ‘Wakker’ en verschillende andere merken presenteert. Waar mogelijk koopt ze merken in die op duurzame wijze zijn gemaakt. Hoe pak je dat aan als ondernemer? Is het mogelijk om een goed lopende zaak te hebben met duurzame kleding? Kun je opboksen tegen de grote commerciële ketens die kleding aanbieden tegen bodemprijzen?

Jettie neemt ons mee in de stappen die zij zet in verantwoord ondernemen. Het is een verhaal dat begint op de zolderkamer waar ze oude kleding van haar moeder vermaakt tot modieuze hedendaagse items. Het viel haar op dat die oude kleding veel beter van kwaliteit is dan de wegwerpmode van vandaag de dag. Waarom zou dat nu niet meer kunnen? De kiem voor haar eigen modelabel ‘Wakker’ was gezaaid.

Bij ‘Wakker’ is de kleding op een eerlijke manier gemaakt door thuisnaaisters in Nederland; van stoffen met kwaliteit. Elk ontwerp laat Jettie in een kleine oplage maken, als er meer vraag is wordt er bij gemaakt. Hierdoor is er nooit een overschot. En mocht iets te lang blijven hangen dan gebruikt Jettie de stof in een nieuw ontwerp.
Op het symposium legt Jettie ons uit hoe zij deze manier van werken toepast en er toch voor zorgt dat haar bedrijf ook financieel gezond blijft. Een gepassioneerd verhaal over mode en willen weten waar je kleding vandaan komt. Want willen weten, dat is het begin.