Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Lianne Toussaint

Lianne Toussaint is docent/onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze geeft onderwijs op het gebied van de cultuurwetenschappen en doet onderzoek naar mode en technologie. Onlangs rondde ze haar promotieonderzoek af met een proefschrift getiteld Wearing Technology: When Fashion and Technology Entwine.
Het onderzoek kijkt niet alleen naar de concrete mogelijkheden van technologische mode (“techno-mode”), maar bespreekt vooral ook de sociale en culturele waarde van dit relatief nieuwe fenomeen.

Tijdens het symposium zal de functie en waarde van mode en technologie centraal staan. Wat is onze persoonlijke band met kleding en met technologie? Hoe kan de combinatie van van beiden het huidige modesysteem veranderen? Lianne Toussaint neemt ons mee op een reis langs bijzondere voorbeelden van kleding met geïntegreerde technologie. Wat dacht je van een jurk die twitterberichten toont, een jas die zonne-energie opwekt, of werkkleding voor verplegend personeel die registreert hoe het met de zuster gaat? Hoe beïnvloedt de toenemende versmelting van kleding en technologie onze relatie tot mode? En is dat iets waar we ons vooral op kunnen verheugen, of moeten we ook op onze hoede zijn?