Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Shura Glasmacher

Shura Glasmacher is danser, choreograaf, dansdocente, eigenaar van Het Danslokaal en ontwerper van het kledinglabel SHURA. Shura is afgestudeerd als Docent Dans aan artEZ (Hogeschool voor de kunsten Arnhem). Als ze danst en les geeft wil ze kleding waar ze zich lekker in voelt, goed in kan bewegen en gemaakt is met aandacht en liefde voor de omgeving.

Ze vroeg een naaimachine voor haar verjaardag en maakte kleding zoals zij het graag wilde. Dit bleef niet onopgemerkt, er kwam vraag van anderen. SHURA dancewear bestaat nu acht jaar. Het is slow-fashion; tijdloos, uniek, stijlvol en duurzaam. De stoffen zijn van lyocell (een houtpulp) en bij haar nieuwste lijn staan oude PET-flessen aan de basis. Voor de unieke prints werkt ze graag samen met vakmensen om de hoek. Deze werkwijze brengt haar als ondernemer ook dilemma’s. Waar de grote ketens hun klanten constant verleiden met nieuwe modellen en lage prijzen werkt Shura met enkele modellen in een kleine oplage. Commercieel gezien is dat een uitdaging.

Shura neemt ons tijdens het symposium mee terug naar de basis. Naar de natuur, naar het achterliggende verhaal van haar kleding. Want dat verhaal, dat is waarom ze wil dat mensen bij haar terugkomen. Ze gelooft dat duurzame mode geen trend is maar de toekomst. De vraag is nog wel hoe we dit tot norm maken. Daarom deelt Shura het proces dat zij heeft doorlopen. Een proces van bewustwording, keuzes maken en beweging. Duurzaamheid is geen statisch gegeven. Het is een constante zoektocht. Maar dat is goed. Zolang het maar beweegt.