Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Sophie Roumans

Sophie Roumans is modeontwerper en founder van het mannenlabel Roumans. Als klein meisje wilde ze altijd beeldend kunstenaar worden. Het werd Fashion Design aan de HKU die ze Cum Laude afrondde. Bij het ontwerpen kan Sophie haar fascinatie voor mensen en hun gedrag in relatie tot de wereld vormgeven. Haar afstudeerwerk werd bekroond met een selectie voor Lichting 2017. Hierdoor mocht ze haar afstudeercollectie presenteren tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Voor Sophie is mode een draagbaar verhaal. Een manier om te reflecteren op dat wat er speelt in de wereld. Tijdens het symposium neemt ze ons mee op een reis van inspiratiebronnen. Verhalen over mode en over mensen in die wereld die het net even anders doen. Die ons laten nadenken over ons gedrag. Die laten zien dat het anders kan. Sophie koppelt deze voorbeelden aan haar eigen label en vakmanschap. Zo vertelt ze over zero waste en over modelabels waarbij een maatschappelijk belang wordt uitgedrukt.

Roumans is een label waarbij duurzaamheid de norm moet zijn en goed vakmanschap vanzelfsprekend is. Waar seizoenen geen rol spelen en een maatschappelijk vraagstuk het uitgangspunt is. In haar collecties geeft Sophie de manier waarop wij leven weer en hoe wij de wereld om ons heen uitputten. Ze geeft ons een inkijkje in haar werkproces en prikkelt ons na te denken over onze eigen houding ten opzichte van de wereld waarin wij leven. Juni aanstaande zal haar nieuwe collectie gepresenteerd worden in het transformator huis in Amsterdam en zal haar werk te zien zijn bij FashionClash in Maastricht. Op het symposium geeft ze vast een sneak preview.