Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Yunfei Gu

Yunfei Gu is student International Business and Management Studies aan de HAN. Op dit moment is ze bezig met haar afstudeeronderzoek bij Dutch Awearness. Dutch Awearness is een toonaangevend bedrijf op het gebied van chain management in de textielindustrie; pionier en koploper in circulaire innovaties. Zij hebben als eerste een volledig circulaire keten gerealiseerd in de textielindustrie. Ze hebben een productlijn van volledig herbruikbare werkkleding en circulaire oplossingen voor opgebruikte textiel en plastics.

Yunfei neemt ons eerst mee naar China. Haar verhaal met Dutch Awaerness heeft zijn oorsprong in Luoshan, de plek waar ze vandaan komt. De plek ook waar ze geconfronteerd wordt met bergen oude kleding en afgedankt plastic. Voordat ze gaat studeren in Nederland is Yunfei daar actief als milieu vrijwilliger. Ze is betrokken bij projecten die een oplossing zoeken voor die bergen kleding en plastic. De vraagstukken en dilemma’s die hier naar voren komen, maken dat ze op zoek gaat naar meer geavanceerde technologie om de vervuiling tegen te gaan. Uiteindelijk vindt ze die innovatie bij Dutch Awearness en ze besluit, samen met Dutch Awearness, om deze circulaire innovatie toe te passen in China om ook daar het systeem te veranderen.

Op het symposium deelt Yunfei de inzichten van het circulaire systeem dat Dutch Awearness heeft ontwikkelt tot nu toe. Een belangrijk element hierbinnen is het CCMS systeem gebaseerd op het principe van de drie W’s; Wie maakt het product, Wat zijn de materialen die gebruikt worden en Waar is het product gemaakt? Yunfei laat ons zien hoe het CCMS systeem deze vragen kan beantwoorden. Ze benadrukt de noodzaak van transparantie en traceerbaarheid binnen dit systeem. En stelt het belang van het delen van verantwoordelijkheid en samenwerking voorop om een duurzame keten te kunnen realiseren. Is de circulaire innovatie van Dutch Awearness de manier om de mode-industrie grootschalig te verduurzamen?